Σάββατο, Ιουνίου 03, 2006

Τι εννοείς;


Παιδιά σκοτώνουν άλλα παιδιά. Παιδιά παίρνουν πίπες μέσα σε σχολικές αίθουσες, ενώ οι συμμαθητές τους ομαδικά παρακολουθούν το θέαμα, επευφημούν και σχολιάζουν. Στο Ιράκ αμερικανοί σκοτώνουν -εσκεμμένα- παιδιά και γυναίκες. Κάποιοι Ολλανδοί θέλουν να ιδρύσουν κόμμα παιδεραστών και στο Congo, σύμφωνα με το World Food Programme του Ο.Η.Ε., περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών υποφέρουν από υποσιτισμό.

Αλήθεια, τι έχεις στο μυαλό σου, όταν, κάθε τρεις και λίγο, μου λες «μην γίνεσαι παιδί»;;.

8 σχόλια:

des είπε...

να γίνεσαι παιδί και να αποζητάς την Παιδεία.

. είπε...

μα πότε θα το καταλάβεις; δεν υπαρχουν πλέον παιδιά...

:(

VROXOPOIOS είπε...

@i-adespoti: Το προσπαθώ..

@μαριλίνα: Μάλλον έχεις δίκιο...

:-(

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαριλίνα,Βροχοποιέ, συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα, αλλά το "ΠΛΕΟΝ" είναι λάθος. ΠΟΤΕ δεν υπήρχαν "παιδιά", τουλάχιστον όχι με την έννοια "μικρά αγγελούδια" που υπονοείτε.

περισσότερα εδώ

VROXOPOIOS είπε...

Ενημερωτικά:Το link του Μαύρου Γάτου, θα σας οδηγήσει σε ένα καταπληκτικό post του. Εάν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, κάντε το..

GLOBAL είπε...

Gamwto. To paidaki to skotwsane.
Ta kwlopaida.
To paidi pou hsoun esu, to kouvalas mesa sou.
Kai sigoura tha eixes tromaxtikes empeiries mesa sta kala.
E;

Sleeper in Metropolis είπε...

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά. Δεν υπάρχει "παιδική αθωότητα". Πρόκειται για μία εικόνα, βολική, κατασκευασμένη από ενήλικες. Τα παιδιά που συναντώ στους δρόμους, στο οικογενειακό μου περιβάλλον, είναι έξυπνα, είναι ώριμα. Κρύβουν μέσα τους μία δυναμική. Πάντα όμως αντανακλούν και αναπαράγουν τον κόσμο των ενηλίκων. Στον κόσμο τους προβάλλεται παραμορφωμένος ο δικός μας κόσμος. Κανείς δε μπορεί να ξέρει τα πραγματικά γεγονότα πίσω από το θάνατο του Άλεξ. Μου έχει μείνει μόνο μία περιγραφή του βιβλιοπώλη της γειτονιάς του. Μάζευε φιγούρες του Χάρρυ Πότερ, κόμιξ. Συγκέντρωνε λίγα-λίγα τα χρήματα και έπαιρνε από μία κάθε βδομάδα. Αν δεν είχε λεφτά πήγαινε και τις χάζευε με τις ώρες, ο μαγαζάτορας τον άφηνε. 'Εκτιζε το δικό του κόσμο. Αυτό, ίσως, να εννοούν όταν λένε "παιδικότητα".

VROXOPOIOS είπε...

@global: Ποιός δεν έχει;

@muse:"Στον κόσμο τους προβάλλεται παραμορφωμένος ο δικός μας κόσμος"

Συμφωνώ.