Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2006

All I ever wanted…


Κάθε δυο λεπτά ρωτάω την ώρα. Το μισάωρο που μεσολαβεί από το τέλος των Raveonettes μέχρι την έναρξη της συναυλίας, που περιμένω από τον Μάρτη, μου φαντάζει αιώνας. Τα λεπτά της αναμονής δεν αντέχονται με τίποτα. Πρήζω την παρέα μου. «Δεν πήγε ακόμη 21:30;»

Ξεκινάνε με το «Α pain that I am used to» και συνεχίζουν με ένα σφιχτοδεμένο set, που στηρίζεται σε 3-4 κομμάτια από το «Playing the Angel» και σε πολλά από τα πραγματικά μεγάλα τραγούδια τους. «In your room», «I feel you», «World in my eyes», «Behind the wheel». 30.000 κόσμος χορεύει και τραγουδάει. Στα συνεχόμενα «Personal Jesus» και «Enjoy the silence» ξεφεύγω. Είμαι αλλού. Μέρη, πρόσωπα, φιλιά, αλήθειες, ψέματα εναλλάσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα στο μπερδεμένο μυαλό μου.

Ο Gahan είναι ένα ξωτικό μοντέρνας κοπής. Ο star της βραδιάς. Χορεύει και εκπέμπει ερωτισμό. Σε κάνει να πιστεύεις πως είναι φτιαγμένος από κάποιο άλλο υλικό από εμάς τους υπόλοιπους. Λικνίζεται, τραγουδάει, γυρίζει το μικρόφωνο στον κόσμο. Από κάτω μια θάλασσα από χέρια υπακούει σε κάθε του πρόσταγμα.

Ο Gore,όμως, είναι οι Depeche Mode. Έτσι απλά. Όταν τραγουδάει τα «It doesn’t matter two» και «Home» το καταλαβαίνεις. Ξέρεις πως όλη αυτή η γλυκιά μελαγχολία που τους χαρακτηρίζει κρύβεται μέσα σε αυτά τα δυο μάτια, που βλέπεις στις τεράστιες οθόνες. Μέσα σε αυτόν τον ξανθό τύπο με τα –κολλημένα στην πλάτη- μαύρα φτερά. Όταν, μάλιστα, στο encore τραγουδάει το «Shake the Desease» συνοδευόμενος μονάχα από ένα πιάνο είσαι, ακόμη, πιο σίγουρος.

Η συναυλία τελειώνει με το «Never let me down again». Υπάρχει διάχυτη η ελπίδα πως θα παίξουν λίγο παραπάνω. Η εμφάνιση τους στο Tel Aviv έχει ακυρωθεί και έτσι η σημερινή συναυλία είναι η τελευταία της περιοδείας τους. Πολλοί πιστεύουν πως θα μας χαρίσουν μερικές παραπάνω στιγμές. Δυστυχώς οι πόθοι παραμένουν ευσεβείς. Τα φώτα ανάβουν και κατευθυνόμαστε προς την έξοδο.

Ο κλασσικός δρόμος της επιστροφής. Στρίμωγμα, 30-40 λεπτά περπάτημα, φωνές και διαμαρτυρίες. Μποτιλιάρισμα στον παράδρομο, αυτοκίνητα παρκαρισμένα για πολλά χιλιόμετρα και στα δυο ρεύματα της εθνικής. Καθώς περπατάμε χαζολογώντας σκέφτομαι αν υπάρχουν αρκετά πράγματα σήμερα, που να μπορούν να κινητοποιήσουν 30.000 ανθρώπους να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Τι είναι αυτό που κάνει το πλήθος να ενεργεί ώρες - ώρες σαν ένα σώμα; Τι κάνει τόσους ανθρώπους να τραγουδάνε με όλη την δύναμη της φωνής τους κάθε στίχο του «Enjoy the silence»;

Δεν έχω απάντηση. Κανείς μας δεν έχει. Συνεχίζουμε να περπατάμε. Ξαφνικά επανέρχεται το σήμα στο κινητό. 3 SMS. «Είχατε τρεις κλήσεις», «Τι έγινε; Καλή η συναυλία;», «Κάντα όλα πουτάνα στο photographic για πάρτη μου».

Όσο μπορούσα τα έκανα…

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό που έγινε στο "enjoy the silence" δεν είχε προηγούμενο. ΟΛΟΣ μα ΟΛΟΣ ο κόσμος τραγουδούσε. oι depeche mode τα έσπασαν για τα καλά χτες, τα έκαναν όλα πουτάνα που λέει και το sms.
στο τέλος περίμενα ένα τραγούδι λόγο τελευταίας συναυλίας, δε πειράζει όμως.

VROXOPOIOS είπε...

Έτσι ακριβώς!Όπως τα λες!

υγ. εγώ περίμενα δυο τρια παραπάνω, αλλά οκ. Όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

103 νούμερα νωρίτερα το εισητηριο μου. όσοι πήγαν ας δουν κι αυτό

Mia Wallace είπε...

Μα οι άνθρωποι είναι θεοί 25 χρόνια τώρα... Btw πώς ήτανε οι Raveonettes? θα ήθελα πολύ να τους δω live... :)

VROXOPOIOS είπε...

Ωραίοι ήταν αλλά λίγο ασχετοι με το όλο κλίμα! Και το ήξεραν και οι ίδιοι! "Are you ready for Depeche Mode?" ρώταγαν συνέχεια.

GLOBAL είπε...

αχ πήρα μια "ματιά" έστω κι έτσι. thanks βροχοποιέ! το somebody δεν το είπανε ε;

VROXOPOIOS είπε...

όχι δεν το είπαν! Είπαν τόσα άλλα όμως!

Ανώνυμος είπε...

Thanx για μια ακόμα πετυχημένη αναμετάδοση... Και ήθελα τόσο να έίμαι εκεί...
Ακουσε οτι ο Dave ήταν υπέρ του δέοντος κουρασμένος και βραχνός!
Σοβαρά παίξαν και το photographic? Σοβαρά υπάρχουν κι άλλοι που κόβουν φλέβα γιαυτό;

VROXOPOIOS είπε...

thanx dr.
Έπρεπε να ήσουν κι εσύ εκεί! Τι να κάνουμε, όμως; next time!
Εγώ μια χαρά τον είδα τον Dave. Πέταγε! Όσο για το phtotographic και το επαίξαν (προτελευταίο κομμάτι στο encore) και χάμος έγινε απο κάτω! Προφανώς είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί αυτοί που το γουστάρουμε! Ενδεικτικά σου αναφέρω πως ο διπλανός μου όταν τον ενημέρωσα πως ακολουθεί το photographic έβγαλε τα γυαλία του και τα έβαλε στην τσάντα του για να χτυπηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο!

VROXOPOIOS είπε...

ούτε στο "love in a trash can"?

Unknown είπε...

Το τελευταίο SMS δε ρωτάω... :Ρ

Εγώ πειράζει που ξενέρωσα λίγο στην επιστροφή, γιατί πιστεύω οτι έλειψαν ΠΟΛΥ κάποια κομμάτια...?!

VROXOPOIOS είπε...

@verde: σωστή η υπόθεση σου για το τελευταίο sms :-))
Όσο για το set list, όντως θα μπορούσαν να είχαν παίξει πολλά ακόμη κομμάτια (people are people ή everything counts π.χ.
Κι αυτά, όμως, που έπαιξαν ήταν πολύ καλά!

@takeaquietlife: δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζω πως δεν το έπαιξαν! Καλά σου έκατσε πάντως! ήσουν τελείως ξεκούραστος/η στους Depeche!

Solitary Man είπε...

Ούτε εγώ ρωτάω για το τελευταίο sms...

Mia Wallace είπε...

Άμα τσεκάρετε την φετινή περιοδεία τους έπαιζαν παντού το ίδιο σετ ούτως ή άλλως ή παραλλαγές στο ίδιο θέμα.
http://www2.depeche-mode.com/home/tours.php

VROXOPOIOS είπε...

σωστό αυτό

Ανώνυμος είπε...

Excellent, love it! new nextel blackberry phone Online classes to get associates degree Xanax pharmacology Scholarships for pilot training Fashion models detroit Squirting gangbang vacuum cleaner Princess saphirre cruise ship satelite phones and computer vacuum cleaner test reports sweaters