Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2007

Mechanical Animal

Ο Brian Warner γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια στο Canton του Ohio. Τα πρώτα σχολικά του χρόνια τα πέρασε σε ένα Χριστιανικό Σχολείο, το οποίο, όμως, σύντομα εγκατέλειψε. Αφού αποφοίτησε από κάποιο άλλο σχολείο της περιοχής μετακόμισε μαζί με την οικογένεια του στην Florida. Εκεί σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο στο Browanard Community College.

Το 1989, σε ηλικία 20 ετών, έφτιαξε τους Marilyn Manson. Το ίδιο όνομα υιοθέτησε και για τον εαυτό του. Προέρχεται από την ένωση των ονομάτων της ηθοποιού Marilyn Monroe και του δολοφόνου Charles Manson. Οι δυο πλευρές του «american dream». Όνειρο και εφιάλτης, χλιδή και παράνοια.

Το παιχνίδι του ήταν πάντα το shock rock. Βγάζει την γλώσσα (και όχι μόνο…) στην συντηρητική Αμερική πραγματώνοντας τα ιδανικά της από την ανάποδη μεριά. Ο αποδιοπομπαίος τράγος, η πάντα εύκαιρη πηγή φόβου. Πολλές πόλεις δεν έχουν δεχτεί να φιλοξενήσουν συναυλίες της μπάντας, αρκετά από τα τραγούδια τους δεν παίζονται στο ραδιόφωνο. Η φήμη πως ο ίδιος ο Manson έχει αφαιρέσει τέσσερα από τα πλευρά του για να μπορεί να αυτοικανοποιείται στοματικά (!!!) αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα hoax στo Διαδίκτυο.

Ο ίδιος φαίνεται το απολαμβάνει. Αυτή την στιγμή είναι παντρεμένος με το vintage μοντέλο Dita von Teese, ενώ κατά το παρελθόν είχε σχέσεις με τις πορνοσταρς Tracy Lords και Jenna Jameson. Η τελευταία, μάλιστα, στην αυτοβιογραφία της «How to make love like a porn star» τον περιγράφει σαν "εξαιρετικά προικισμένο". Ο χριστιανισμός, η αμερικάνικη κοινωνία και το πρότυπο της «αγίας οικογένειας» που επικρατεί σε αυτήν είναι πάντα στο στόχαστρο του. Οι φωτογραφήσεις του είναι πάντα ακραίες, οι δηλώσεις του πάντα υπερβολικές. Έχει μηνυθεί για σεξουαλική παρενόχληση από σεκιουριτά συναυλίας του. Είχε πηδήξει στον σβέρκο του κατά την διάρκεια του show.

Του έχουν ρίξει ευθύνη μέχρι και για τις δολοφονίες μαθητών στο Λύκειο Columbine. Ο ίδιος έδωσε στο ντοκιμαντέρ «Ακήρυχτος Πόλεμος» την δική του απάντηση. Σε κάποιο σημείο της ταινίας ο Michael Moore ζήτησε να μάθει τι θα ρώταγε τους νεαρούς δολοφόνους αν είχε την ευκαιρία.

«Δεν θα τους έλεγα τίποτα» απάντησε.. «Απλά θα τους άκουγα. Αυτό που δεν έκανε κανείς».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

This isn't me
I'm not mechanical
I'm just a boy
playing the suicide king

VROXOPOIOS είπε...

I am never gonna be the one for you
I am never gonna save the world from you
But they'll never be good to you
Or bad to you
They'll never be anything
Anything at all

Pastaflora είπε...

το τόσο ακραίο το βρίσκω ενοχλητικό. παρόλα αυτά σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ το θεωρώ απαραίτητο. Και το συγκρότημα γράφει, συν τοις άλλοις, μουσικάρες

VROXOPOIOS είπε...

Personal favorite το "Coma White" απο το Mechanical Animals

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω...τα είπε όλα η πασταφλώρα:)

VROXOPOIOS είπε...

το κάνει συχνά αυτό!

:-))

numb είπε...

Πολύ καλός ο Μάνσον. Τη σκηνή που μιλάει στον Μουρ τη βρήκα συγκινητική.

Ανώνυμος είπε...

Aκραίος αλλά καλός!

Στην βιογραφία της η Jameson έγραψε οτι αφού τελείωσαν και ήταν να πέσουν να κοιμηθούν της ζήτησε να τον κρατά αγκαλιά όλο το βράδυ!!

Το πουλάκι μου...
:PPPPPP

VROXOPOIOS είπε...

@numb_jg:
Και γω την βρήκα πολύ καλή αυτή την σκηνή!Και η ανάλυση που κάνει για την σχέση φόβου και καταναλωτισμού είναι πολύ λογική και εμπεριστατωμένη!

@οι σκιες μιλάν:
Έχω δει ένα rock-umentary στο Mtv, που τον έδειχνε να μιλάει με την μητέρα του στο τηλέφωνο.

Μπορεί να γίνει πολύ γλυκό το χρύσο μου !!

:-))))))))

Ανώνυμος είπε...

Χαρώ το!

χαχαχαχα