Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2006

Αμερικάνικη λογική

«Όλοι βίωσαν κάποτε έναν εμφύλιο πόλεμο. Κι εμείς είχαμε τον δικό μας. Μας έκανε πιο δυνατούς. Ίσως πρέπει να κάνουν κι αυτοί τον δικό τους και να ξεμπερδεύουν»

Joseph Hamlin, Αμερικανός Πεζοναύτης, δεκανέας του λόχου, που είναι εγκαταστημένος στο Ραμάντι στο Ιράκ. Εκφράζει την άποψη του για την ολοένα αυξανόμενη βία μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών.

Τώρα, τι να του πεις;

22 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτός πιστεύει πως η χώρα έκανε ό,τι έκανε για την ελευθερία, οπότε συγχωρείται.

GLOBAL είπε...

να αρχίσω να τα χώνω; με παίρνει ή όχι;
περιμένω άδεια αγαπητέ βροχοποιέ για να ρίξω καταιγίδα!

VROXOPOIOS είπε...

@tolisbak: Δεν νομίζω πως μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό που είπε. όσο χαζός ή έυπιστος κι αν είναι..

@global: ελέυθερα αγαπητή! Αναμένουμε την καταιγίδα σας!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Τι περιμένεις κι εσύ ν' ακούσεις από μια... Μαρίνα;

VROXOPOIOS είπε...

Γιατί βρε; Μια Μαρίνα, που ήξερα κάποτε, μια χαρά κόπελα ήταν!

υγ. Ελπίζω να μην έχει γίνει Marine τώρα! :-))

VROXOPOIOS είπε...

Εμένα οι marines με ενοχλούν όχι οι Μαρίνες!

Δεν πιστέυω να είσαι marine marina k.!

;-)

Solitary Man είπε...

Αυτοί οι δεκανείς, όλο μαλακίες λένε...

VROXOPOIOS είπε...

χα-χα!Μιλάει η πείρα έτσι;

Solitary Man είπε...

Ναι ρε, πάν-τααα...

VROXOPOIOS είπε...

Ειλικρινά δεν το είχα ακούσει! Λογικό, όμως, μου φαίνεται...Αν συνυπολογίσεις κιόλας πως πολλοί απο αυτούς θα είναι φτωχά παιδιά που αναγκάστηκαν να καταταγούν μήπως και βρούν μια "θέση στον ήλιο"...
Όσο για τα φερέφωνα, συνήθως, αυτά ακούγονται μόνο. Καθώς η πληροφορία σήμερα έχει γίνει κάτι παραπανω απο πολύτιμη, η κάθε μορφή εξουσίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγξει την ροή της.

VROXOPOIOS είπε...

γιατί το διέγραψες;
(δεν αναφέρω το όνομα σου μήπως και δεν θες)

VROXOPOIOS είπε...

φαντάζομαι την απάντηση μου την διάβασες.

:-))

VROXOPOIOS είπε...

Φυσικά δεν πρέπει να φοβάσαι!Τι να φοβηθείς;Έκανες πολύ καλά που έδειξες και την άλλη πλευρά. Είναι μια πλευρά που εγώ τουλάχιστον αγνοούσα. Σε ευχαριστώ γι΄αυτό.

GLOBAL είπε...

'Ηρθα. Λοιπόν ζώντας 3 λεπτά από τις Ηνωμένες πολιτείες, έχω την "πολυτέλεια" να ζω όλο αυτό μέσα από τα νέα, τις εφημερίδες, την καθημερινότητα του στο μεγαλείο του. Σχεδόν καθημερίνα στις ειδήσεις κάνουν "memorials" για νέα παλληκάρια και νέες κοπέλες που σκοτωθήκανε στο Ιράκ. Που και που ο παπάρας ο Bush, αυτός ο σκατόθαμνος βγαίνει και λέει συλληπητήρια, πλέον όμως το έκοψε κι αυτό. Βγαίνουν οι γονείς στην κάμερα, και λένε πολέμησε για τη χώρα. Και αυτό σταμάτησε τελευταία, μάλλον δεν ανεβαίνανε τα νούμερα στα κανάλια. Ναι υπάρχουν πολλά άτομα που πιαστήκανε στη φάκα της μαλακίας αυτού του πολέμου, αλλά μην ξεχνάμε πως αρκετοί από αυτούς πήγανε για τα φράγκα κι όχι για το πιστεύω. Βλέπω νέους, ιδέα δεν έχουνε για τον λόγο που είναι εκεί. Ακού συχνά τον wbai, εναν ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό, εκεί τα λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Ναι ακόμα κι αν καταλάβανε τη μούφα του παλιοθάμνου, δεν μπορούν να κάνουν πίσω, έχουν δικαίωμα να φύγουν από το Σώμα του στρατού και μετά τι; Να είναι π.χ. πίσω στο Michigan, χωρίς δουλειά, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς να είναι πια "ήρωες". Η ματαιοδοξία συχνά υπερισχύει στα πιστεύω του καθενός. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικοί ανθρώποι, απλά θεωρώ πως αν είσαι στην τελική τόσο αντίθετος σε αυτό που γίνεται στη χώρα σου, λες όχι και τρως τις συνέπεις στη μάπα. Όσο για αυτόν που έβαλες σαν παράδειγμα στο post σου δεν με ξαφνιάζει καθόλου η θέση του. Με το να προβάλλει την "δύναμη", κρύβει την αδυναμία του. Λέει "ίσως" και ¨πρέπει". Αν σκεφτώ αυτές τις 2 λέξεις, δεν μου στέκουνε μαζί. Γιατί το πρέπει δεν έχει ίσως και το ίσως δεν έχει μέσα του το πρέπει. Αν πρέπει τότε πρέπει (πόσο μου την δίνει αυτό το ρήμα). Έχω τόσα να πω, μπέρδεψα τις σκέψεις μου σε αυτό μου το σχόλιο, αλλά δεν το ξαναδιαβάζω, στο στέλνω αγαπητέ Βροχοποιέ έτσι, ένα brain storm. Αλλά να φοβούνται αν γίνει κάτι τέτοιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που το απεύχομαι. Γιατί τότε θα ξυπνήσουνε και θα νιώσουν την παράνοια του κάθε πολέμου.

VROXOPOIOS είπε...

Χείμαρρος. Μόνο που δεν υπερισχύει μονάχα η ματαιοδοξία έναντι των πιστεύω του καθενός. Καμιά φορά τα πιστεύω αυτά τα πατάει κάτω και η ανάγκη εξασφάλισης των απαραίτητων προς το ζην.

GLOBAL είπε...

Nαι για αυτό η πρότασή μου πιο πριν από αυτό ήταν "Να είναι π.χ. πίσω στο Michigan, χωρίς δουλειά, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς να είναι πια "ήρωες".

πάλι συμφωνούμε αρκετά ε;

VROXOPOIOS είπε...

Σε γενικές γραμμές,ναι.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

@marina k.
Λογοπαίγνιο έκανα. Ελπίζω να μην πειράχτηκες... (Γμτ, το χιούμορ έχει σχεδόν πάντα παρενέργειες...)

mortaki είπε...

Αυτό το παλικάρι...ο Joseph Hamlin,US.Marine. θα πει και άλλα τέτοια "ωραία" λογάκια?
gkrrr...

VROXOPOIOS είπε...

@synas: Δεν νομίζω να έχει πειραχτεί.

btw, γιορτάζει, κιόλας, αύριο, ε;

@mortaki: Πολύ πιθανόν.

VROXOPOIOS είπε...

χρόνια πολλά marina k. :-))(προκαταβολικά)

υ.γ. Tα media λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο παντού. Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»