Κυριακή, Μαΐου 28, 2006

Μικρές χαρές


«Αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο σαν τυφλοί, δεν ξέρουμε πια να διακρίνουμε τα κρυμμένα πλούτη του. Πρέπει να ανασύρουμε στην επιφάνεια την εκθαμβωτική ομορφιά, που βρίσκεται κάτω από το κοινότυπο […] Η ζωή δεν περιορίζεται ποτέ στην εναλλαγή του υψηλού με το χαμηλό ή στην αντιστροφή τους. Ανάμεσα τους υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα από μικρές χαρές, που δεν γίνεται να τις υποτιμήσουμε. Προπάντων, υπάρχει μια χαρά πολύ πιο σημαντική από την ευτυχία. Πρόκειται για την απλώς και μόνο χαρά του ζην. Η χαρά του ότι βρισκόμαστε εδώ κάτω στην γη για μια εφήμερη και τρελή περιπέτεια».

Επηρεασμένος, μάλλον, από τις ιδέες του Pascal Bruckner, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο δοκίμιο «Η αέναη ευφορία», αυτό το τριήμερο το αφιέρωσα στις μικρές χαρές**Μεταξύ αυτών, και το πρώτο φετινό μπάνιο στην θάλασσα.

6 σχόλια:

Xνούδι είπε...

κι είναι αλήθεια όσα ανέφερες. Οι "λεπτομέρειες" είναι που κάνουν την διαφορά. Οι μικρές στιγμές. Αυτές καθορίζουν τον τελικό "απολογισμό"

Καλό σου καλοκαίρι λοιπόν. Εμείς είμαστε ήδη στην 8η ή 9η βουτιά.

VROXOPOIOS είπε...

Το πιστεύω απόλυτα αυτό με τις "λεπτομέρειες"

global είπε...

:-) mploum ki o vroxopoios.

anarchitect είπε...

:(
Θέλω κι εγώ μπλουμ...!Παρ' όλα αυτά... πέρασα την [κατά τ' άλλα] ευχάριστη Κυριακή κάνοντας σχέδια + μεκέτα.............®


Εύχομαι γρήγορα κι άλλες βουτιές...!

Muse είπε...

Αρχίσαμε λοιπόν! Καλό καλοκαίρι!!! Με το δεξί, με το δεξί (οι βουτιές)! :)
Αν και προσωπικά προτιμώ τις παραλίες χωρίς ομπρέλες... να κυλιόμαστε στην άμμο...

VROXOPOIOS είπε...

@ global: Πολύ μου άρεσε το mploum! Μου θύμισες παιδικά καλοκαίρια που μετράγαμε μπάνια και παγωτά!

@ an-architect: thanx! Βέβαια το οτι απο τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι βουτιές, ταξίδια, ξενύχτια κλπ δεν ξέρω αν είναι και τόσο καλό!Ειδικά όταν υπάρχουν ακόμη δυο (γεμάτοι) μήνες δουλειάς μέχρι τον Άυγουστο!

@ muse: κι εγώ αυτές προτιμώ!