Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008

«Αντάρτες»

Το Guérilla Marketing είναι ο σύγχρονος ανταρτοπόλεμος του κόσμου της διαφήμισης. «Προκλητικές» ενέργειες, σχεδιασμένες να κλέψουν την προσοχή του κοινού και των media. Για άλλους κατακριτέα πρακτική και για άλλους παράδειγμα προς μίμηση.

Το 2005, η αμερικανίδα Carolyne Smith «χτύπησε» στο μέτωπο της τατουάζ, με το domain name του online casino GoldenPalace.com. Είχε πληρωθεί 15.000 δολάρια για αυτό το σκοπό. Ήταν το πρώτο από μια μακρά σειρά «παράτολμων» επικοινωνιακών πρακτικών της εν λόγω ιστοσελίδας.

Σήμερα, τα πράγματα μοιάζουν να έχουν αγριέψει. Ο 24χρονος Νεοζηλανδός της φωτογραφίας θέλει να πουλήσει το αριστερό του πόδι σαν διαφημιστικό χώρο. Ίσως, πάλι, και τα δυο του πόδια. Δεν είναι ακόμη σίγουρος. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια, βρίσκοντας χορηγούς, πρόθυμους να τον χρηματοδοτήσουν να :"χτυπήσει" τατουάζ με έργα καλλιτεχνών της πατρίδας του Οι επιχειρήσεις, όμως, δεν μοιάζουν να συγκινούνται με την μοντέρνα νεοζηλανδική τέχνη. Τα logo τους θέλουν να δουν μόνιμα χαραγμένα στο πόδι του. Και, μάλλον, θα το καταφέρουν.

Guerilla μεν, Marketing δε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: