Τρίτη, Αυγούστου 05, 2008

Πίσω στον χρόνο

Περίεργη φάση. Έξι πενηντάρηδες πάνω στην σκηνή κι από κάτω 20.000 κόσμος. Heavy metal ύμνοι από προηγούμενες δεκαετίες. «Μερικά από τα τραγούδια είναι μεγαλύτερα σε ηλικία από κάποιους από εσάς» λέει ο Dickinson, πριν από το Rime of the Ancient Mariner. Έχει δίκιο. Αλλά υπάρχουμε κι εμείς. Οι άλλοι. Ούτε γέροι, ούτε και πιτσιρίκια.

Iron Maiden. Όπως λέμε Λύκειο, flight μπουφάν με κονκάρδες στο μπράτσο, μακριά μαλλιά και «ταξίδι» στο κέντρο για δίσκους στο Rock City και στο Happening. Τραγούδια, που για πρώτη φορά τα ακούσαμε, σε 90αρες κασέτες ΤDK, γραμμένες από φίλους. Στίχοι, που, μάλλον, έχουν κολλήσει για τα καλά στο μυαλό μας. Πως μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι τους θυμόμαστε ακόμη;

Σχεδόν μια δεκαετία από την συναυλία τους στο γήπεδο του Ατρόμητου το ’99. Ούτε καν 18 τότε, πριν ακόμη αποκτήσουμε το δικαίωμα να δηλώνουμε φοιτητές. Εννιά ολόκληρα χρόνια. Γεμάτα. Ωραία. Πλούσια. Και ακόμη δεν μπορώ να συγχρονιστώ με τον Δ. Πάλι τον χάνω από το δεύτερο κομμάτι. Τον παίρνει μακριά το ποτάμι του κόσμου. Αναμενόμενο, ολίγον τι.

Τα τραγούδια της εφηβείας μας, τα κομμάτια, για τα οποία κάποιοι μπορούσαν τότε (μόνο τότε;) να πλακωθούν. Trooper, Fear of the Dark, Hallowed be thy name. Και το Clairvoyant. Που όταν -παλιά- οι άλλοι το «έφτυναν», εγώ το λάτρευα. Κυρίως για το μπάσο του Harris στην αρχή. Ίσως και μόνο για αυτό.

Άλλο ένα post μου για τον χρόνο, τα χρόνια, τα χρονικά δεδομένα. Άλλο ένα post μου για αυτά, που δεν μπορώ να δαμάσω. Για αυτά, που πάντα αφήνω ανεξέλεγκτα να τρέχουν. Για αυτά, που συνήθως συνειδητοποιώ αφού έχουν περάσει. «Εσύ είσαι, που τρέχεις» μου ψιθύρισε κάποτε κάποια. «Όχι τα χρόνια. Για αυτό δεν τα καταλαβαίνεις πως περνούν».

Αντίδραση; Πάγωμα του ρυθμού. Όλα μια ταχύτητα κάτω. Διακοπές. Σε ένα μέρος, που ήμασταν και τρία χρόνια πριν. Όπως καταλαβαίνεις, για άλλη μια φορά, πίσω στον χρόνο ξανά….

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον….

5 σχόλια:

Solitary Man είπε...

Take my hand... I'll lead you to the promised land... Take my hand... I'll give you immortality... Eternal youth... I'll take you to the other side... To see the truth... the path for you is decided...

Τρελό pick 'n' roll απ' τους Maiden στη σκηνή... θα σου στείλω τα links για τα videάκια...

Ανώνυμος είπε...

Ημουν κι εγώ εκει. Το '99 στο γηπεδο του Ατρομήτου. World Slavery Tour λεγόταν τότε η περιοδεία τους, αλλά για να λέμε και την αλήθεια, εμάς μας ειχαν σκλαβώσει πολύ πιο πριν... Από τότε που είχα ακούσει για πρώτη φορά το The Duelists...

tsioubiou είπε...

Τι μας έκανες.
Ημουν 99΄και το 88΄στη νεα Φιλαδέφεια μόλις 14 ετών στη πρώτη συναυλία τις ζωης μου στο αγαπήμενο μου group.
Δεν θα τους ξεχάσω ποτε.


ΥΓ.
Τον Σεμπτέβρη του 88΄ το εισητήριο είχε την εξωπραγματική τιμή των 1800 δραχμών οταν μόλις μήνες πριν ο Iggy είχε 700-800 δρχ.αλλά μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω.

nuntius είπε...

Παρών και εγώ το 96, είς διπλούν κιόλας, με τον Blaze στα φωνητικά.
Τρελλές εποχές, αξέχαστες! Rock city στην υπόγα και happening, και τα δύο με τους τρυπημένους τους δίσκους 500-990-1450 δρχ, οι 46άρες tdk, τα μακρυά μαλλιά, τα ραφτά στο τζίν μπουφάν, το "χωρίς ανάσα", το metal hammer, τι να πρωτοθυμηθώ!

VROXOPOIOS είπε...

@ Ο/Η Solitary Man:
Όντως βγήκαν όλα τα συστήματα! :-)

Στείλε τα links να γίνουμε!!!

@ανώνυμος: έχω την εντύπωση πως το 99 ήταν η Ed Hunter tour....

@tsioubiou: Έτσι συμβαίνει πάντα...

υγ. Έχει παραγίνει το κακό με τα εισιτήρια...

@nuntius:been there, done that, ε; Ωραίες εποχές!