Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Τέλος...

«Μπλε ταυτότητα, άσπρο χαρτί». Ο Χ. το επαναλαμβάνει για εκατοστή φορά. Κάθεται –εκστασιασμένος- δίπλα μου, ενώ πίσω μας 5 αυτοκίνητα ακολουθούν κορνάροντας. Σε όλα λαμβάνει χώρα η ίδια ακριβώς συζήτηση. Οι διατυπώσεις, ίσως, να αλλάζουν μόνο.

Πολίτες πια. Έστω κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη. Κάποιοι πιστεύουν πως τον Σεπτέμβρη θα ξαναμπούν. Εγώ από την μεριά μου φοβάμαι πως ένα πρωί θα ξυπνήσω, θα ξυριστώ και προτού προλάβω να το καταλάβω θα έχω φτάσει ως την πύλη. Τα συζητάμε γελώντας, προσπαθώντας να ξεμεθύσουμε από τις καταχρήσεις των τελευταίων ημερών. Δεν έχουν περάσει ούτε 20΄ από τότε που πήραμε το απολυτήριο στα χέρια μας. Αυτό δεν μας εμποδίζει, όμως, να λέμε ιστορίες «από τα παλιά». Σαν να έχουν περάσει 20 χρόνια.

Τα όπλα μας είναι στην Α.Ο., οι εξαρτήσεις και τα κράνη μας στην Α.Υ. Τα ρούχα μας σχισμένα εδώ και μέρες. Πεταμένα στην μέση του θαλάμου. Δεν έχει μείνει ίχνος τους. Κάθε φορά, που κάποιος άλλαζε μπλούζα, έβλεπε 10 –τουλάχιστον- άτομα να ορμάνε κατά πάνω του. Υπάρχουν τα σχετικά ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν. Κυκλοφορούν στα κινητά όλων μας.

Πέρασε ένας χρόνος. Ολόκληρος. Το παραμύθι τέλειωσε. Ποτέ ξανά στην φρουρά, ποτέ ξανά υπηρεσία. Δεν θα ξαναβγούμε εξοδούχοι, δεν πρόκειται να αιτηθούμε ξανά υπηρεσιακό. Εκπληρώσαμε τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις. Το γράφει και το πιστοποιητικό, που μας έδωσε ο «υπόδικας». Λίγο πριν μας χαιρετήσει δια χειραψίας κι αφού μας συνέστησε να «προσέχουμε εκεί έξω».

Μας είπε και κάτι ακόμα. Πως θα έρθει η στιγμή, που θα νοσταλγήσουμε το στρατό. Μεγάλη μαλακία, αν θες την γνώμη μου.

Η μεγαλύτερη, που άκουσα τους τελευταίους 12 μήνες...

16 σχόλια:

aNTwNHs είπε...

Καλός πολίτης φίλε! Θα έρθει και η σειρά μας (92+σήμερα)
Ps.Όντως μεγάλη μαλακία το τελευταίο!

nuntius είπε...

Όντως θα τον νοσταλγήσουμε μια μέρα. Τη μέρα που θα βρεθούμε κρεμμασμένοι ανάποδα, ακρωτηριασμένοι και με ένα παλούκι στον κωλο την ώρα που θα μας κατουράει συναχωμένο φλαμένγκο, τότε σίγουρα θα πούμε οτι στο στρατό είμασταν καλύτερα.

VROXOPOIOS είπε...

καλό υπόλοιπο αντώνη! Θα περάσει!Λίγη υπομονή θέλει! Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο τα περιγράφει ο nuntius :-)) αλλά δεν είναι και η πιο ευχάριστη περίοδος..

Bitch Girl είπε...

πάει κ αυτό! Hallelujah ;)

VROXOPOIOS είπε...

THE END

;-)

Μόχα είπε...

καλος πολιτης σου ευχομαι!

Solitary Man είπε...

Ακόμη και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο υπόδικας την παπαρία έτοιμη στο στόμα την έχει... μη χαλάσει το σερί όλου του χρόνου. :-)

VROXOPOIOS είπε...

thanks, μοχα!

VROXOPOIOS είπε...

κατω απο την γλώσσα,ρε! ετοιμη για σερβίρισμα!
:-))

Ανώνυμος είπε...

Είδες που πέρασαν οι μέρες χωρίς να το καταλάβεις;; ;-) Καλός πολίτης και σιδεροκέφαλος (άσχετο, μα μου αρέσει η ευχή)!!

VROXOPOIOS είπε...

thanks! τα ίδια σου εύχομαι!

:-)

pastaflora είπε...

Καλή καινούργια αρχή! Μπόρα ήταν και πέρασε!

ladybug είπε...

Καλός πολίτης λοιπόν :)

VROXOPOIOS είπε...

Σας ευχαριστώ!!

Για να δούμε τώρα τι "εμπλοκή" θα φάμε!

;-)

alienlover είπε...

Συγχαρητήρια και καλό πολίτης ;)

VROXOPOIOS είπε...

thanks!!!

q-)