Τετάρτη, Απριλίου 18, 2007

Απόλυτα νομοταγής

O Cho Seung-hui ήταν 23 ετών. Με καταγωγή από την Νότιο Κορέα μετακινήθηκε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών μαζί με τους γονείς του. Στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών σπουδών του είχε γράψει δυο θεατρικά έργα, στα οποία ο βασικός χαρακτήρας παρουσιάζεται να έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και να αποζητά εκδίκηση. Στις 13 Μαρτίου φέρεται να αγόρασε ένα πιστόλι Glock 19 και 50 σφαίρες. Απόλυτα νόμιμα. Δήλωσε τον τόπο μόνιμης διανομής του, έδωσε 571 δολάρια και πραγματοποίησε μια αγορά, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος δεν ήταν κάτι το αξιοσημείωτο.

Στην συνέχεια, φαίνεται πως περίμενε 30 ημέρες. Το ελάχιστο, δηλαδή, διάστημα, που απαιτείται, σύμφωνα με την πολιτεία της Virginia, να μεσολαβήσει μεταξύ δυο διαδοχικών αγορών όπλων στην συγκεκριμένη διοικητική περιοχή. Την προηγούμενη εβδομάδα οι μέρες αυτές συμπληρώθηκαν και ο Cho έκανε δικό του ένα πιστόλι Walther P22. Όπως και το Glock, πρόκειται για όπλο εξαιρετικής ακρίβειας, που κοστίζει αρκετά.

Και τα δυο πιστόλια τα χρησιμοποίησε την Δευτέρα. Με αυτά προκάλεσε το θάνατο 32 ατόμων και στην συνέχεια αυτοκτόνησε. Μέχρι την στιγμή των πυροβολισμών ήταν απόλυτα νόμιμος.

10 σχόλια:

Sleeper in Metropolis είπε...

Χτες άκουγα ένα debate στο ραδιόφωνο όπου μία γυναίκα υποστήριζε ότι πρέπει να επεκταθεί η χρήση όπλων στα σχολεία, από ηλικιωμένους κλπ. για λόγους αυτάμυνας και χαρακτήριζε όσους διαφωνούσαν 'chickens'... η ίδια είχε χάσει τους γονείς της απ' τις σφαίρες κάποιου παρανοϊκού πριν κάποια χρόνια... Bowling for Columbine κλπ. Μα καλά, δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους φταίει?

veloz είπε...

pisteyeis an ta opla den itan nomima, den tha to ekane?
Ftaine ta opla pou briskontai toso eykola? 'I mipws oi anthrwpoi pou den brethikan na proseksoun ta problimata tou paidiou kai na ton boithisoun na ta antimetwpisei??

VROXOPOIOS είπε...

@muse:

μάλλον οχι..

@ veloz:

Συμφωνώ οτι φταίνε οι άνθρωποι. Το γεγονός, όμως, πως ένα παιδί 23 χρονών μπορεί να αγοράσει δυο όπλα με την ίδια ευκολία που μπορεί να αγοράσει δυο π.χ. μπλουζάκια μόνο λογικό δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω.
Και φυσικά θεωρώ πως τα περιστατικά στην Virginia ή το Columbine έχουν τις ρίζες τους και σε αυτή την πραγματικότητα.

ONOMATODOSIA είπε...

μεγαλο θυμο ειχε μεσα του...

VROXOPOIOS είπε...

Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος...

Ανώνυμος είπε...

les na iparxoun polloi etoimoi na antidrasoun me ton idio tropo?

Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Πολλοί υποστηρίζουν, πως πρέπει να γίνει κι εδώ το ίδιο και πιθανότατα θα γίνει στο άμεσο μέλλον: "Κάπως πρέπει επιτέλους να προστατευθούμε!"...

VROXOPOIOS είπε...

@the never ending questions:

πολλοί όχι, αρκετοί ναι

@synas:

ας μην το σχολιάσω καλύτερα...

alienlover είπε...

.......

VROXOPOIOS είπε...

τι να πεις...