Τρίτη, Απριλίου 10, 2007

Πέρασμα

Η Ψηλή Κοπέλα είναι εδώ και μερικές ώρες στη Πόλη με τα Φώτα. Έχει τακτοποιηθεί στο ξενοδοχείο, έχει αποφασίσει που θα πάει για φαγητό και σκέφτεται, τι θα κάνει το βράδυ. Παράλληλα, επιχειρεί να κρατήσει αποκλεισμένη μια σκέψη. Να την διατηρήσει φυλακισμένη στον τόπο που προ πολλού την εξόρισε: στο πιο απομακρυσμένο κομμάτι της μακρόχρονης μνήμης της. Δεν τα καταφέρνει. Έχει να κάνει με σκληρό καρύδι. Οι λέξεις μοιάζουν να φτερουγίζουν έξω από τα χείλη της ψάχνοντας να βρουν κάπου να ακουμπήσουν. «Κάποτε λέγαμε να έρθουμε εδώ μαζί».

Σε μερικές μέρες θα γυρίσει πίσω, θα πάμε για καφέ και θα μιλήσουμε για όλα. Θα ανταλλάξουμε ιστορίες. Θα πούμε για βόλτες, για γέλια, για ανθρώπους, για ποτά. Για ξαφνικές επισκέψεις στο νοσοκομείο, για τα κορίτσια, που μοιάζουν πιο όμορφα όταν είναι μελαγχολικά. Για τους φίλους που επέστρεψαν στην πόλη, για τους φίλους, που πήραν ξανά το αεροπλάνο της φυγής. Για τους νέους εαυτούς μας, που είναι ακόμη σε beta έκδοση.

Μέχρι τότε, τα τσουρέκια από τον Τερκενλή θα έχουν τελειώσει. Το παράδειγμα τους θα έχουν ακολουθήσει τα κουλούρια και τα κόκκινα αυγά. Η Ε. στη Θεσσαλονίκη θα έχει ξεπεράσει πια κάθε πρόβλημα και όσοι δουλεύουν θα έχουν επιστρέψει στα πόστα τους. Το Παιδί με το Ανακόλουθό Ψευδώνυμο θα είναι αρκετά πιο κοντά στην «Ανάσταση», εγώ θα οδεύω με βήμα ταχύ προς την κατεύθυνση των «Παθών».

Τι, ακριβώς, είπαμε σημαίνει Πάσχα;

14 σχόλια:

VROXOPOIOS είπε...

Pablo Picasso. Young Girl Throwing a Rock. 1931. Oil on canvas

VROXOPOIOS είπε...

Θεώρησα πως "κολλάει" με το κείμενο. Δεν έχω ιδέα γιατί...

Wrong Guy είπε...

Σε βρίσκω ποιητικό.και ενδιαφέροντα. Αθηναίος που δουλεύει Σαλόνικα, αν καταλάβα καλά; Το αντίθετο ακριβώς απο εμένα δηλαδη.... καλή επάνοδο :-)

VROXOPOIOS είπε...

δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Για διακοπές ανέβηκα Σαλόνικα και τώρα ετοιμάζομαι για κάτι.."άλλο". thanks για τα καλά λόγια!

elen είπε...

γεια σου! καλώς ήλθες!!
πρέπει να πέρασες όντως όμορφα!

VROXOPOIOS είπε...

καλώς σας βρήκα (ξανά)


μια χαρούλα ήταν!

:-)

Παπαρούνα είπε...

για τσουρέκια να πας στο pastry family. Τσουρέκια με γέμιση σοκολάτας και τρίματα πορτοκαλιού. Κατα μίαν έννοια αυτό θα μπορούσε να είναι και το Πάσχα.

χρόνια πολλά.

VROXOPOIOS είπε...

Θα τα ψάξω! ;-)

Χρόνια πολλά!

Sleeper in Metropolis είπε...

Εμείς μπορεί να ξεμείναμε Λονδίνο αλλά τα τα τσουρέκια από τον Τερκενλή είναι σταθερά [ας είναι καλά τα αδέρφια Θεσσαλονικιών φίλων]... Χρόνια πολλά!
Ο πίνακας όντως ταιριάζει... :)

VROXOPOIOS είπε...

Χρόνια πολλά! Δεν ξέρω αν τα περάσατε καλά στο Λονδίνο αλλά σίγουρα τα περάσατε..γλυκά! ;-)

υγ.κι εμένα έτσι μου φαίνεται..:-)

ladybug είπε...

Χρόνια Πολλά!
Ωραία που θα ήταν να καθόμασταν λίγο ακόμα...

VROXOPOIOS είπε...

χρόνια πολλά!

veloz είπε...

Telika to sinthima dothike apo emena. kai ksafnika sto dromo, oi 6 filoi na filiomaste (stis 12.15) k na lene xristos anesti, se mia poli pou mallon to ksexase k ayto.. ayto itan fetos to pasxa mou!kai mou arese..

VROXOPOIOS είπε...

Ακούγεται όντως πολύ ωραίο...

;-)