Τρίτη, Ιουλίου 17, 2007

Multiple Choice

«Πότε βγήκες τελευταία φορά;», «Τι νούμερο έχεις σήμερα;», «Τι λέει αυτός ο ΑΞ.ΥΠ;». Ερωτήσεις, που τα χακί ανθρωπάκια, τα οποία ακούνε στην προσφώνηση «Νέοι», επαναλαμβάνουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στο στρατόπεδο. Ακολουθούν κατά πόδας τα αμάξια, οι «γκόμενες» και τα παιχνίδια στο pc. Τα τρία πράγματα που αποτελούν και τα -κατά τα φαινόμενα- μοναδικά ενδιαφέροντα των ΕΠ.ΟΠ..

Φρουρά, Επιθεώρηση, Εκπαίδευση, Καθαριότητες, Υπηρεσία. Το 24ωρο χωρίζεται σε κουτάκια. Όλοι προσπαθούν να κλέψουν μια ώρα ύπνο παραπάνω, να γλιτώσουν μια αγγαρεία, να εξασφαλίσουν μια λιγότερο κουραστική υπηρεσία. Στο ΚΨΜ η τηλεόραση παίζει συνήθως Star και οι φαντάροι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην Πάρο και την Μύκονο πίνοντας φραπέ σε πλαστικά ποτήρια και τρώγοντας παγωτά Algida. Τα βράδια πλησιάζουμε τα σύρματα της περίφραξης περιμένοντας να ακούσουμε ήχο από μηχανάκια. Εκπαιδευμένοι καλύτερα κι από καταδρομείς οι deliverαδες φέρουν πάντα είς πέρας την αποστολή τους.

Καμιά φορά, βέβαια, τα πράγματα σκουραίνουν. Παιδιά βουρκώνουν, κλωτσάνε κρεβάτια, βρίζουν θεούς και δαίμονες. «Απαλεψιές» είναι ο επιστημονικός όρος, που περιγράφει το φαινόμενο. Οι περισσότεροι προσπαθούν να το καταπολεμήσουν φουσκώνοντας τον λογαριασμό του τηλεφώνου, παίζοντας psp, διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, ακούγοντας μουσική στο mp3. Μερικοί ταΐζουν τα σκυλιά, κάποιοι άλλοι κάθονται μόνοι τους και σκέφτονται.

Εγώ;

Όλα τα παραπάνω…

13 σχόλια:

VROXOPOIOS είπε...

Έξοδος...Το ΣΚ θα έχει και άδεια..

ladybug είπε...

Εύχομαι να περάσεις καλά.
;)

tsioubiou είπε...

Ελπιζω να περασες καλα.

constant_dreamer είπε...

se diavaza k prin mpeis mesa!
tyxainei kai exw pollous filous k gnwstous mesa kai apo olous akouw ta idia..san na perigrafeis ayta pou mou lene
upomonh
kala na peraseis to sk!
:)

Ανώνυμος είπε...

otan pernas kati duskolo toulaxiston na to zeis swsta wste na pareis ooo,ti exei na sou dwsei

etsi skeftomai kathe fora pou zorizoun oi katastaseis

nomizw oti to zeis swsta :)

fili

numb είπε...

Καλή συνέχεια!
(να διαβάσεις το "Unplugged(Χωρίς Βύσμα)" του Δημήτρη Ουλή!

Sleeper in Metropolis είπε...

Μου φαίνεται ότι το παλεύεις με τον καλύτερο τρόπο...
Και που ξέρεις, ισως κάποια στιγμή να φτάσουν να σου λείψουν αυτές οι 'απαλεψιές', που σε έκαναν να εκτιμάς πιο πολύ το 'έξω' του ενός σ/κ ή που απλά σε άφησαν μόνο σου να σκεφτείς... :)

elen είπε...

"Απογευματάκι Πέμπτης και κατηφορίζω την Πανεπιστημίου. Σε κάθε γωνία αστυνομικοί. Περπατάω αμέριμνος ακούγοντας Editors", όσο άσχετο κι αν μοιάζει μου θύμισε την "αίσθηση" που αν δεν κάνω λάθος είχα περιγράψει σε σχόλιο. να ΄σαι καλά βροχοποιέ.

VROXOPOIOS είπε...

@ladybug,tsioubiou:

όλα καλά μέχρι στιγμής..

@constant dreamer:

Παντού στον ΕΣ η ίδια κατάσταση επικρατεί..

@atg:

Προσπαθώ!

xxx

@numb:

Θα το ψάξω!

muse:

thanks αλλά..χλώμο!!;-)))

@ elen:

Πολλές φορές αφαιρούμαι και πετάω πάνω απο το στρατόπεδο. Θα με καταρρίψουν καμιά μέρα...

elen είπε...

...

VROXOPOIOS είπε...

2 μέρες ήταν και πέρασαν..τα ξαναλέμε στην επόμενη έξοδο. Θεού θέλοντος και ταγματάρχη επιτρέποντος..

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην μάζα αυτή προσπάθησε να μείνεις ο εαυτός σου,μην κρύβεσαι πίσω από το πλήθος,μην κάνεις πράγματα απλά γιατί τα κάνουν και οι άλλοι και μην χαλιέσαι γιατί χαλιούνται οι άλλοι. Δεν υπάρχει πιο γελοία έκφραση από την "Δεν την παλεύω" , άραγε πόσα πραγματα πάλεψες στη ζωή σου και πόσα ακόμα θα παλέψεις; Όλα παλεύονται.

VROXOPOIOS είπε...

Όλα παλεύονται αλλά και τα πάντα μπορούν να σε στεναχωρήσουν..Όλα είναι στο μυαλό με λίγα λόγια..