Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2007

Για μερικές μέρες

Το μόνο σίγουρο είναι πως για μερικές μέρες θα γεμίσουμε θλιμμένους και αγανακτισμένους ανθρώπους. Τα αθλητικά media θα είναι αυτά που θα σπεύσουν πρώτα να δηλώσουν αηδιασμένα από την όλη κατάσταση. Θα μιλήσουν για «κάφρους», χούλιγκανς, μιάσματα και οργανωμένους στρατούς.

Μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες. Θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να δείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους μεμονωμένους «αλήτες». Ακόμη και οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών θα αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή. Δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν.

Οι πολιτικοί θα έρθουν τελευταίοι. Θα κατακεραυνώσουν αυτούς, που δεν ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, που ντροπιάζουν την χώρα, που διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Θα μας θυμίσουν πως είμαστε η χώρα του πολιτισμού και του ολυμπισμού.

Βέβαια αυτά θα κρατήσουν για μερικές μόνο μέρες. Ο χρόνος θα λειτουργήσει σαν φιλί ηρωίδας παραμυθιού. Θα μετατρέψει τους βάτραχους ξανά σε πρίγκιπες. Οι «αλήτες» θα ξαναγίνουν το «αγαπημένο μας αναγνωστικό κοινό», ο «πύρινος λαός της ομάδας μας», τα «αδέρφια μας», η «εκλογική μας βάση».

Κάποιοι θα ζήσουνε κακά και κάποιοι άλλοι χειρότερα.

10 σχόλια:

play/pause είπε...

Σήμερα όλοι οι παρατρεχάμενοι ανακαλύψανε την Αμερική. Για λίγες μέρες μόνο. Όπως το είπες Βροχοποιέ. Πόσο μάταια όλα αυτά..

alexis είπε...

...και κάποιοι σκοτώνονται. έχουν ξεχαστεί πολύ χειρότερα σ'αυτή τη χώρα με τη μνήμη χρυσόψαρου. αηδιάζω και ντρέπομαι, ειλικρινά.

VROXOPOIOS είπε...

@play/pause:

Ένα ακόμη θέμα για "παραθυράτες" αναλύσεις και πομπώδη λόγια...

@thrills:

Η φάση έχει ξεφύγει τελείως. 15 μαχαιριές; Ούτε σε εγκλήματα πάθους και τιμής δεν γίνονται τέτοια πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

"ποιός φταίει?" "ποιά είναι η ρίζα του όλου προβλήματος?" "φταίνε οι παράγοντες των ομάδων?" "υπάρχουν πολιτικές ευθύνες? "φταίει η κυβέρνηση? "φταίει μηπως η αντιπολίτευση?" "φταίει η αστυνομία?ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ???...ας με βοηθήσει κάποιος...

VROXOPOIOS είπε...

μάλλον ΟΛΟΙ οι παραπάνω!

elen είπε...

αηδία & θλίψη. δεν ξέρω τι άλλο. τα άκουγα και εγώ το πρωί.
όπως είπες, η φάση έχει ξυφύγει.

ladybug είπε...

όπως είπε και η elen.
Αηδία και θλίψη.
Αλλά και οργή.
Που κανείς δεν κάνει τίποτα.

VROXOPOIOS είπε...

@elen & ladybug:

Τι μπορεί να πει κανείς; Είναι τόσο τρελό όλο αυτό που συμβαίνει...

tsioubiou είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και δυστυχώς αν συνεχίσουμε να μην το βλέπουμε σαν κοινωνικό πρόβλημα αλλά σαν κρατική αδιαφοριά (που σίγουρα υπάρχει) θα ξανασυμβεί.

VROXOPOIOS είπε...

Σίγουρα πρόκειται για γενικότερο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, απο το γεγονός πως τέτοια φαινόμενα δεν παρατηρούνται μόνο στα επεισόδια μεταξύ οπαδών. Θυμήσου το ξύλο που πέφτει συνεχώς μεταξύ φοιτητών στα αμφιθέατρα, τους 5 νεκρούς στο Αγρίνιο επειδή πάτησαν σε κάποιου το βοσκοτόπι, τον Αλεξ…

Συμφωνώ μαζί σου. Τόση, όμως, υποκρισία μαζεμένη δεν αντέχεται ρε παιδί μου…